ze dacht ze wacht

ze dacht ze wacht ze zoekt ze denkt
ze kijkt ze ziet ze voelt ze ademt
ze veegt ze vloeit ze krast ze mengt
ze schildert ze tekent ze kleurt ze verft
ze aarzelt ze speelt ze glundert ze maakt
ze droomt ze vecht ze huilt ze lacht
ze schatert ze bruist ze gloeit ze leeft
ze stopt ze zwijgt ze mist
ze mag ze kan ze wil ze doet ze weet
ze opent ze sluit ze pakt ze neemt
ze verlegt ze herneemt ze hervat ze drukt
ze schildert ze tekent ze kleurt ze verft
ze breekt ze spoelt ze geeft ze krijgt
ze maakt ze laat ze raakt

marleen de maesschalck 2018

 

habitat

Danie Staut is architecte en zij bouwde huizen. Nu tekent en schildert ze de mens en zijn woning. En die woning in een landschap. Haar tekeningen tonen het essentiƫle. Er is geen lijn te veel.

De schilderijen zijn kleurrijk, overvloedig, abstract, cobra die soms neigt naar barok. Maar als men beter kijkt, schuilt in het sensuele weer een soberheid. Soberheid en zin voor orde in de ruimte gaan samen met vrijheid en bucolisch kleurgebruik.

leni creuwels, hannah 2015

 

debuut

Ik balanceer op de dunne lijn van gevoel en verstand. Op de overgang van tekenen naar schilderen. En weer terug. Beelden van een kwetsbare veranderende wereld. Speelse momenten. Dromen en verhalen verruimen, kleuren, bewegen. Verstillen.

Balancing on a thin line, I hover between sensations and mind. On a steppingstone between drawing and painting. And hopping back again. The images of a fragile word expand, colour. Play and move. They grow still: hush.

bij mijn eerste open atelier 2010

contact

Danie Staut

Sneppenstraat 34

3010 Leuven - België

016 356223

0484 617549

danie.staut@gmail.com

Deze site kwam tot stand met dank aan Jan Van Bogaert en Freddy Willems (www.freddyfoto.be) voor de foto's, Peter Ariën voor de website en Paul Maringka voor de logistiek

Youtube 2021, via QR-code samen met werken te zien tijdens de Corona-maatregelen in de vitrines van handelaars in Leuven-centrum (organisatie Kunstroute-Leuven)

 

Moedergedicht

Moedergedicht